WORKSHOP volwassenen bij Talens

workshop

“Van niets naar iets”

Deze workshop helpt u op weg om een beetje “out of the box” te gaan werken.
Het blijkt niet altijd makkelijk te zijn om het realisme los te laten. Waar moet je beginnen, welke methodes zijn er om dit te leren?

Ingrid van der Krol heeft dit aan den lijve ondervonden toen haar als realistisch portretschilder werd gevraagd, kinderillustraties te maken. Dat vergde een andere manier van benaderen. Zo ontstonden ook haar verrassende Fantasiebeestjes. De werkmethode deelt ze tijdens deze workshop graag met u.

Er wordt in eerste instantie uitgegaan van een vrij lijnenspel, dat met inkt wordt neergezet. Van hieruit wordt men gedwongen om een bepaalde kant op te gaan. Het moet bijvoorbeeld een bloem worden of huisjes, zonder ze al precies zo te tekenen. Het lijnenpatroon wordt geleidelijk aan aangepast en ingekleurd met verf, dat met water vermengbaar is en stuurbaar blijft. Langzaam groeit het kunstwerkje zonder dat van tevoren bedacht is hoe het er exact uit moet zien. Het resultaat is verrassend, kleurrijk en creatief. U maakt een aantal kleine werkjes en om de mooiste komt een passe-partout, zodat u met een volwaardig eindresultaat naar huis gaat.

 

 

 

Datum: Vrijdag 12 januari 2018 van 13.00 – 15.30
Aantal deelnemers: max 17
Doelgroep: Voor beginners en gevorderden
Prijs: € 45,00 (incl. BTW)
Locatie: Royal Talens – Apeldoorn

Voor meer informatie en inschrijving – Royal Talens Experiencentre