WORKSHOP kinderen bij Talens

“Maak je eigen Fantasiebeestje”

Kinderen zijn meesters in het vrije denken. Ze hebben erg veel fantasie en wat is er dan mooier om dit om te zetten in een eigen kunstwerk.

Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Ingrid van der Krol gaan de kinderen leren om een eigen Fantasiefiguurtje te maken. Ingrid maakt illustraties, waaronder ook grappige Fantasiebeestjes. Tijdens de workshop op 17 november 2017 deelt ze met de kinderen haar werkmethode.

Vanuit hun eigen vrijheid wordt de techniek bijgebracht om tot een goed eindresultaat te komen. Want hoe begin je en hoe werk je het uit zonder dat het een “doorsnee tekeningetje” wordt.
Bij de opzet wordt uitgegaan van een aantal vrije lijnen die ze op papier gaan zetten. De inkt zorgt ervoor dat ze niet kunnen gummen en ze het met deze opzet moeten doen. Dit zorgt ervoor dat ze hun creatieve geest moeten gebruiken, zodat het figuurtje als een soort verrassing ontstaat. De mooie kleurtjes van de verf zorgen voor een vrolijke uitstraling.

Het leuke van deze workshop is dat er geen goed of fout bestaat. Het Fantasiefiguurtje heeft namelijk nooit bestaan, dus of deze nou drie ogen, twee staarten of een gekrulde nek heeft, dat maakt niet uit.
De kinderen maken deze middag een aantal werkjes en aan het eind mogen ze de leukste in een passe-partout doen. Ze gaan dus met een echt kunstwerk naar huis!

Doelgroep: van 8 tot 12 jaar
Datum: 17 november 2017
Tijd: 15.30 uur – 17.00 uur
Prijs: € 25,00 (incl. BTW)
Locatie: Royal Talens – Apeldoorn