FANTASIEBEESTJES  Wie wordt daar nou niet blij van!

 NIEUWS

Fantasiebeestjes op Souvenirsbeurs 2020

 

 

In de stand van P.J. de Lange op de Souvenirsbeurs in Amsterdam (5-7 januari 2020) stonden allerlei artikelen met illustraties van Ingrid van der Krol, zoals ansichtkaarten en blikjes.

Grietmarkt Amerongen – 14 september 2019

 

 

Fantasiebeestjes staat op 14 september op de Grietmarkt in Amerongen. Een goede plek voor kunst en design, biologische producten en muziek- en straattheater. De stand bevindt zich midden op het parkeerterrein voor Kasteel Amerongen. Extra leuk want het is dan ook Monumentendag. Kijk op www.grietmarkt.nl voor meer info.

Naast artikelen van Fantasiebeestjes, liggen er ook boekjes van Ratje Razendsnel (geschreven door Huub van der Erve) – dus wees erbij, want Ratje Razendsnel is razendsnel weg!

Lees verder

Maurits de Stoomkabouter

 

Vanaf 25 november 2018 is er een nieuw kinderboek op de markt: Maurits de Stoomkabouter!
Geschreven door Odette van Kaam met illustraties van Ingrid van der Krol.
De boekpresentatie vond heel toepasselijk plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht.
Het is een rijk geïllustreerd voorleesboek geworden met hard cover voor kinderen tot ongeveer 7 jaar. Het gaat over Maurits, een klein ventje dat samen met zijn stoomkabouter-vriendjes ’s nachts de grote zware stoomlocomotief gaat oppoetsen.|

Lees verder

Oranjeblik met allure

 

I.s.m. de Dutch Orange Company, bakkerij Van der Wal Jolink en blikkenleverancier The Box is het “Oranjeblik” tot stand gekomen. Het ambachtelijke straalt er aan alle kanten vanaf: de tekening is met de hand ontworpen en de inhoud van het blik is een ambachtelijk gebakken krentenmik van een kwaliteitsbakker. Daarnaast is de verpakking duurzaam, omdat mensen dit gaan bewaren en niet zomaar weggooien. Een percentage van de verkoop gaat naar de Dutch Orange Company, het zakelijk label van Oranjefeesten Apeldoorn om hiermee o.a. Koningsdag te gaan bekostigen.
De verpakkingsbranche vond het Oranjeblik zo’n leuk en goed initiatief dat ze er een artikel aan hebben gewijd in hun vakblad “Verpakken”.

Lees verder

Start verkoop “Oranjeblik”

 

 

Op 26 november 2018 is de verkoop van het Oranjeblik officieel van start gegaan, in aanwezigheid  van de Apeldoornse wethouder Jeroen Joon.
Een deel van de opbrengst gaat naar de bekostiging van Koningsdag.

 

 

 

Lees verder

NIEUW! HOLLANDSE KAARTEN

Hollandse kaarten fantasiebeestjes - kaas

 

 

Er zijn leuke kaarten bijgekomen! Met een Hollands tintje en op elke kaart is wel een beestje te ontdekken. 
Vanaf 2 augustus 2018 te bestellen. 
Ga naar de webshop
om alle 9 soorten te bekijken.

VROLIJK PASEN!!

illustratie fantasiebeestjes paasfeest

Voor een leuk familiefeest dat tijdens Pasen 2018 gevierd werd, heeft Fantasiebeestjes een aantal illustraties mogen maken. Deze zijn gebruikt voor de uitnodiging, informatie op de hotelkamer, diner, consumptiebonnen en kindertafel.

Heeft u ook een feest of gelegenheid waar u een originele tekening bij zoekt? Vraag naar de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee om er iets leuks van te maken!
Ga naar contact 

MELD U AAN VOOR DE WORKSHOP BIJ DAP! OP 14 APRIL

Altijd al willen ontdekken of u kan schilderen? Pak dan nu de kans tijdens De Ambacht Parade (DAP!) op 14 april 2018 in Apeldoorn! U kunt u inschrijven voor een van de twee workshops waarin met aquarelverf en inkt aan de slag wordt gegaan. Diverse schildertips worden aangereikt en u gaat met een heus eigengemaakt kunstwerkje in een leuk lijstje naar huis. Wacht niet te lang met opgeven, want vol=vol!
Locatie: Ohmann Leather | Tweelingenlaan 75 | Apeldoorn
Datum: zaterdag 14 april van 16.00 – 17.00 uur of van 17.30 – 18.30 uur
Max aantal: 10 personen
Kosten: € 15,00 p.p.
Opgeven: info@fantasiebeestjes.nl of info@ohmannleather.com

Lees verder

SERIOUS REQUEST creatieve sponsormarathon een succes!

De creatieve sponsormarathon op 19 december 2017 voor Serious Request was een groot succes.
Diverse professionele kunstenaars gaven 12 uur lang workshops aan leerlingen van de basisscholen van Leerplein 055 in Apeldoorn om zo geld op te halen voor het goede doel. Er zijn daarbij ook ontzettend mooie en leuke Fantasiebeestjes gemaakt door de kinderen van de Parkenschool.
Het streefbedrag van € 5.000,00 is ruimschoots gehaald: ruim € 8.000,00!

 

 

 

Lees verder

SERIOUS REQUEST

Fantasiebeestjes gaat zich ook inzetten voor het goede-doelen-project Serious Request, dat van 18-24 december 2017 in Het Glazen Huis in Apeldoorn wordt gehouden.

Er wordt op diverse basisscholen een 12-urige creatieve sponsormarathon georganiseerd met 250 leerlingen. Een marathon die geheel in het teken staat van tekenen en schilderen. Deze actie is een samenwerking tussen de Royal Talens Foundation (RTF), de deelnemende leerkrachten en Lieke van der Palen.

Foto: NPO3FMLees verder

FANTASIEBEESTJES in museumshop van Singer

 

De Fantasiebeestjes komen op een wel heel mooie plek te liggen. In de museumshop van Singer in Laren – vanaf 23 november 2017.
De boekjes “Ratje Razendsnel…” en “OK en KO” krijgen een plekje tussen de andere leuke artikelen van de winkel. Zeker nu de decembermaand eraan komt, een bezoekje waard om daar inkopen te doen.

 

WORKSHOP volwassenen bij Talens

workshop

“Van niets naar iets”

Deze workshop helpt u op weg om een beetje “out of the box” te gaan werken.
Het blijkt niet altijd makkelijk te zijn om het realisme los te laten. Waar moet je beginnen, welke methodes zijn er om dit te leren?

Ingrid van der Krol heeft dit aan den lijve ondervonden toen haar als realistisch portretschilder werd gevraagd, kinderillustraties te maken. Dat vergde een andere manier van benaderen. Zo ontstonden ook haar verrassende Fantasiebeestjes. De werkmethode deelt ze tijdens deze workshop graag met u.

Lees verder

WORKSHOP kinderen bij Talens

“Maak je eigen Fantasiebeestje”

Kinderen zijn meesters in het vrije denken. Ze hebben erg veel fantasie en wat is er dan mooier om dit om te zetten in een eigen kunstwerk.

Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Ingrid van der Krol gaan de kinderen leren om een eigen Fantasiefiguurtje te maken. Ingrid maakt illustraties, waaronder ook grappige Fantasiebeestjes. Tijdens de workshop op 17 november 2017 deelt ze met de kinderen haar werkmethode.

Lees verder

KINDERBOEKJE “Ratje Razendsnel…” nu te koop

NIEUW!

“Ratje Razendsnel, hommeltje … en andere verhaaltjes” is vanaf vandaag (10 oktober 2017) te koop, o.a. in museumwinkel van CODA  Apeldoorn, bij boekhandel Nawijn & Polak in Apeldoorn, Primera in Scherpenzeel, bij uitgeverij Hubenink (hubenink@gmail.com) en via de webshop .

Het boekje is geschreven door Huub van der Erve en het is geïllustreerd door Ingrid van der Krol.
De vormgeving is verzorgd door Anneke Goudsmit.
Geschikt om voor te lezen voor de leeftijdscategorie van 0-5/6 jaar.

FANTSIEBEESTJES in pop-up store van ontwerper Jan Boelo

Zaterdag 23 september 2017 op de Waagmarkt in Groningen is er een pop-up store van ontwerper Jan Boelo met ook kinderkleding van de Fantasiebeestjes. Een inspirerende locatie voor mensen om kennis te maken met de rompertjes, slabbetjes, T-shirts en badcapes voor de kleintjes.

Ook te bestellen via de webshop