FANTASIEBEESTJES Wie wordt daar nou niet blij van!

DE FANTASIEBEESTJESMAKER

Ingrid van der Krol creëert, met inkt en verf, Fantasiebeestjes op papier. Haar beroep als fysiotherapeute heeft ze achter zich gelaten om zich volledig te kunnen richten op het kunstenaarsvak, waarbij ze zich in eerste instantie specialiseerde in het schilderen van realistische portretten.

Hoe zijn de Fantasiebeestjes ontstaan?

Ingrid wilde een diertje maken dat afweek van het realisme. Eindeloos proberen, maar zonder het gewenste resultaat. Tot ze, redelijk gefrustreerd, een prop papier platsloeg op tafel en de vorm met inkt ging natekenen. Wat gekke pootjes eraan, inkleuren met aquarel en een oogje erin. Langzaam begon er een uniek beestje te ontstaan en toen deze haar aankeek, dacht ze: “Daar ben je dan eindelijk!”.  

Dit was het begin van haar Fantasiebeestjes, die nu steeds meer “als vanzelf” op het papier verschijnen. Het bijzondere is, dat ze precies weet wanneer ze klaar zijn. Alsof de beestjes haar aangeven dat ze moet stoppen. Dat heeft deels met kleurbalans te maken en of ze in evenwicht zijn. Soms is een extra pootje nodig om niet om te vallen, of moet er een tweede staartje aan. 

Niet alleen zij, maar ook haar omgeving raakte enthousiast over de Fantasiebeestjes en zoetjes aan werd het voor de beestjes tijd om de wijde wereld in te stappen.  En het leuke is ……. er komen er steeds meer bij!

Voor Ingrids werk als portretschilder kunt u terecht op www.ingridvanderkrol.nl

Churchill
Cruijff
naar-rembrandt
Portretopdracht-ingrid-van-der-krol
koning-willem-alexander
portretopdracht-ingrid-van-der-krol